مدیرعامل بورس انرژی ایران گفت: در بند هفتم سیاستهای کلان اصلاح الگوی مصرف ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، در مصرف انرژی با اعمال مجموعهای متعادل از اقدامات قیمتی و غیرقیمتی به منظور کاهش مستمر شاخص شدت انرژی کشور با اولویت دادن به افزایش بهرهوری در تولید، انتقال و مصرف انرژی تاکید شده است.
مدیر انرژی و کربن شرکت ملی گاز کشور گفت: یکی از اقدامات زیرساختی که در حوزه بهینهسازی در مجموعه وزارت نفت و شرکت ملی گاز در دولت سیزدهم انجام شد، همین پذیرش گواهی صرفهجویی گاز در بورس انرژی و آغاز عرضه و معاملات آن در این بورس خواهد بود.
نایب رئیس اول کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر اینکه مجلس دوازدهم، به طور جدی پیگیر حذف قیمتگذاری دستوری است، گفت: تقویت و حمایت از بازار سرمایه در اولویت برنامههای دولت چهاردهم باشد.
«بورس در دنیا بازاری است که مردم به امید آینده به آن ورود میکنند، در واقع یکی از دلایل موفقیت بورس در دنیا، ثبات و پیشبینیپذیری اقتصاد است اما در اقتصادی که ریسکهای سیستماتیک سیاسی و اقتصادی افزایش مییابد، بورس بهجای رشد، روند نزولی در پیش میگیرد.»
سید محسن میرصدری، رییس کمیسیون کسب و کارهای نوین و دانشبنیان اتاق ایران با اشاره به آمادگی بازار سرمایه برای بازگشت دوباره به مدار صعود بیان کرد: صیانت از سرمایههای خرد و حذف قیمتگذاری دستوری میبایست در اولویت فعالیتهای رییس جمهور جدید قرار بگیرند.
امروز یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳، عرضه اولیه ۵ درصد از سهام بیمه اتکایی ایران معین به روش ترکیبی در دو مرحله، به عنوان دومین شرکت جدید بازار سرمایه انجام میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: با توجه به اینکه ابزار ثبات اقتصادی، ثبات ارزی است باید هرطور شده سیاستهای ثبات اقتصادی و تثبیت ارز را پیش ببریم.
نمایندگان مجلس دوازدهم، بازگشت اعتماد به بازار، شفافسازی سیاستهای پولی و مالی، پیشبینی پذیری اقتصاد، مشارکت بخش خصوصی در اقتصاد، جلوگیری از تصمیمات ناگهانی و خلقالساعه و فرهنگسازی را از جمله راهکارهای رونق بورس ذکر کردند.
شاخص کل بورس تهران در مبادلات دیروز بعد از مدتها نزول روز گذشته با یک رشد پرقدرت مواجه شد و بیش از ۲۰هزار واحد افزایش یافت. بهنظر میرسد بازار سهام در حال آماده کردن خود برای نتایج انتخابات ریاستجمهوری است.
رییس اتاق اصناف تهران گفت: قیمتگذاری دستوری و دخالتهای صورت گرفته در این بازار باعث آسیب جدی به بازار سهام و ممانعت از حرکت بورس در مسیر اصلی خود میشود.
«بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» از جمله مسایلی بود که در چند ماه گذشته به شدت روند معاملات بورس را تحت تاثیر قرار داد و منجر به ایجاد نوسانات شدید شاخص بورس و ضرر و زیان سهامدران در بازار سهام شد.